Rijangst Rijangst therapie
De praktijk rijangst klik hierWat is rijangst klik hierUnieke aanpak rijangst klik hier
Scheur met gemak over de snelweg

Goedemorgen Vivienne,

Het gaat heel goed. Wat ben ik blij met het autorijden! Ik scheur nu met gemak over de snelweg en daar wil ik je heel erg voor bedanken. Ik voel me echt heel goed en lekker vrij. Ik ben zo blij dat ik nu mijn eigen ding kan doen en daar niemand meer voor nodig heb. Heeeeerlijk!

Veel liefs
Daan

 
Ik heb het duiveltje al lang niet meer gehoord
Hoi Vivienne,
 
Het gaat al weken goed! ‘s Morgens ben ik al niet eens meer bezig met mijn angst voor tunnels, dan rijd ik al voorbij de afslag naar de A1 en dan denk ik hé ik heb de tunnel “gemist”. En ‘s avonds heb ik het duiveltje ook al lang niet meer gehoord,
al ben ik me er ‘s avonds nog wel iets meer van bewust. Sowieso gebruik ik hetgeen jij me hebt geleerd, ook voor andere zaken en ook al lukt niet altijd, ik weet nu hoe het werkt.
Op dit moment gaat het heel goed en daarvoor HEEL HARTELIJK DANK!!!
 
Groetjes
Vera
 
Een wonder, ik heb mijn rijbewijs

Hoi Vivienne,

“Wat een wonder zou ik het vinden om eens mijn rijbewijs te halen” heb ik altijd gedacht. Ooit weleens een paar lessen gehad maar vrij snel weer gestopt. Het ging niet, ik was te gespannen. In mijn leven heb ik veel met angst te maken gehad en dat heeft me beperkt. Dat geeft niet altijd maar soms is het goed om eens goed naar die angst te kijken.

Dus toch maar weer begonnen (ik geef toe, de zoveelste verschrikte reactie van mensen die hoorden dat ik op mijn leeftijd (42) mijn rijbewijs nog niet had hielp ook mee).

Dus ik de auto weer in.

En een aantal lessen later die auto weer uit.

Te gespannen…..

 

Ik vond het toch zonde om definitief te stoppen. Dat wilde ik natuurlijk maar al te graag op dat moment, maar ik ging toch op internet zoeken naar iemand die gespecialiseerd was in de combinatie angst en rijden.

 

De website van jou sprong er ver boven uit.

Ik had de indruk dat een aantal er wel affiniteit mee hadden maar bij jou had ik dat niet, het was jouw specialiteit.

Uit onze gesprekken bleek dat ook, je wist waar ik het over had en gaf me handvatten om ermee om te gaan. Belangrijk was ook dat je meeging toen ik de auto weer in ging. Je zat op de achterbank terwijl ik reed met de rijinstructrice en dat gaf me een veilig gevoel.

Na een aantal rijsessies met z’n 3en vond ik dat het niet meer nodig was en ben ik met de rijinstructrice verder gegaan en met haar trof ik het ook. Leuk, rustig, gezellig en natuurlijk streng als het moest. Een schot in de roos.

Ik heb lessen altijd spannend gevonden maar het werd minder heftig.

 

Nu heb ik mijn rijbewijs (nog steeds een wonder) en rij ik zelf. Ook daarbij zal het nog weleens spannend zijn maar nu in de wetenschap dat het minder wordt, of zelfs helemaal weggaat.

Die gedachte neem ik voor de rest van mijn leven mee.

 

Ik dacht dat ik het niet kon maar dat was dus niet waar. Ik kan het wel!

Ik wil jou en de rijinsructrice hiervoor ontzettend bedanken.

En tegen iedereen die nog zoekende is en op jouw website terecht is gekomen zou ik zeggen: meteen doen!

 

Ivo

 
Ik ben ook niet bang voor een terugslag

Ha Vivienne,

 

Het klinkt raar, maar ik denk nog vaak aan je adviezen en coaching. Het gaat fantastisch met mij, een nieuwe helderheid in mijn hoofd, ook op de snelweg. Tuurlijk zijn er momenten dat ik het spannend vind, maar echte paniek is er niet meer bij. Ik rij steeds verdere afstanden en dat gaat steeds beter.

Dus so far so good. En ik ben ook niet bang voor een terugslag. Ik begrijp nu hoe het voelt en wat ik er in een vroeg stadium aan kan doen. 

Ik heb veel aan je te danken en niet alleen op de snelweg, ook in het dagelijks leven. Ik heb nog steeds mijn groene en rode lijstje waar ik me aan wil houden. Het is ook grappig dat ik getriggerd word als iemand “even dit doen” gebruikt. Of ik “moet dit” ;-). Je hebt me dus echt heel goed gecoacht.

Nogmaals dank ! 

 

Groet,

Alex

 

 
EEN PRIMA INVESTERING, IK BEN TROTS OP MEZELF

Hallo Vivienne

 

Vorige week een 'rondje' Amsterdam gedaan. Piet Heintunnel heen en weer en door de Coentunnel terug en zondag de Velsertunnel.

Ging allemaal hartstikke goed. Zelfs Zondag toen ik stevige hoofdpijn had. Het was bijna een reden om het niet te doen maar dat heb ik genegeerd.

En dat allemaal na een paar sessies met jou. Geweldig!

Ik ga volgende maand zonder zorgen naar Spanje en laat die tunnels maar komen :-)

Heel erg bedankt.

 

Hoi Vivienne, ik zou je nog laten weten hoe de vakantie met de auto is gegaan.

Begonnen in Nederland met de Drechttunnel, heb ik zowel heen als terug, met file, alle tunnels om Parijs gedaan zonder verhoogde bloeddruk of zweethandjes. Echt geweldig!!! Ik ben zo blij.

Ook in de Pyreneeën kwam ik er een paar tegen die geen enkel probleem opleverden. De Somport tunnel heb ik niet zelf gedaan, maar ik had hem wel gedurfd (bijna 9 km) want het is een heel mooie brede rustige tunnel.

 

Kortom: Trots op mezelf en een prima investering van mijn geld.

 

Groetjes

Carla de Vos

 
IK WAS BEHOORLIJK SCEPTISCH


Het gevoel ‘ik kan het niet’ is na het behalen van mijn rijbewijs nooit echt weggegaan. Ik heb alle mogelijke (homeopathische) kalmeringsmiddelen uitgeprobeerd voordat ik de auto instapte. Ik stapte de auto in sloeg een kruisje en hoopte dat ik veilig aan zou komen. De stress en angst werden op een gegeven moment zo groot dat ik helemaal gestopt ben met autorijden. 

Ik wilde wel aan mijn rij-angst werken maar dit deed ik steeds niet. Gelukkig heeft mijn vriend me het laatste zetje gegeven en kwam uit bij een rijangst coach en dit was Viviënne. Ik had vrij lage verwachtingen en was behoorlijk sceptisch. Ik dacht dat het haar wel zou lukken om mij weer op de weg te krijgen maar rijden zonder angst? Echt no way. En man wat heb ik ongelijk gehad.

Ik verwachte een therapeutische behandeling over mijn gevoelens en mogelijke jeugd trauma’s die mijn rijangst zou kunnen verklaren. Hier keek ik erg tegenop. Ik was ook blij verrast toen Viviënne haar no-nense mentaliteit gecombineerd met veel humor en anekdotes inzette en mij eigenlijk vooral praktische tips gaf.

Ik kan Viviënne van harte aanbevelen. Ik heb dankzij haar coaching weer plezier in het autorijden, ik rijd door heel Nederland voor mijn werk en dat met plezier!  Ik pas de oefeningen veel toe in mijn dagelijkse leven, zo heb ik het gebruikt tijdens het schrijven van mijn scriptie, mijn afstudeerpresentatie en het solliciteren naar mijn nieuwe baan. Eigenlijk bij alles wat voorheen spanning op zou roepen.

Bedankt Viviënne! Ik rij weer met een glimlach dankzij jou. Je bent de beste!

Tabia Sams te IJmuiden

 
Eindelijk rij ik weer overal naar toe

Hoi Vivienne, 

Nadat ik bij je ben geweest vanwege mijn rijangst, kan ik nu wel zeggen dat ik nu echt weer alles durf met de auto.

Laatst met mijn zoontje zelfs naar Artis geweest. Dus dat was snelweg EN Amsterdam in één rit. Zelfs met wat verkeert rijden in Amsterdam geen stress gehad :)

Groetjes,

PvdH Haarlem

 
En dan ineens sta je stil langs de kant van de weg

En dan………………..sta je opeens langs de kant van de weg!!

Je bent gek op autorijden, op auto’s en alles wat daarmee samenhangt. Als de dag van gisteren herinner je je nog dat gevoel van vrijheid, die eerste keer zonder rijinstructeur zelf de weg op. (Terwijl dat al ruim 35 jaar geleden is!)

Langzaam maar zeker sluipt het er in, die vervelende kriebels in je buik als je op de weg zit. Het rode duiveltje, zoals ik later pas zou leren.

Ik, en ik denk dat dit voor veel mensen geldt, ontkende dat uiteraard en schreef het toe aan vermoeidheid of drukte op het werk of wat dan ook maar aan alles behalve waar het echt om ging.

Ik had tenslotte banen gehad waar ik 60.000 kilometer per jaar reed en van iedere kilometer genoot.

Het begon bij tunnels en wegafzettingen op de snelwegen en langzaam breidde zich dat uit naar de gewone binnenwegen. Het gevoel van niet weg te kunnen continu gespitst zijn op situaties waarin me dit mogelijk zou kunnen overkomen. Het was een onbestendig gevoel, ik was namelijk niet bang voor ongelukken want ik was, en ben nog steeds, echt de beste chauffeur van Nederland !

In je onderbewuste weet je heel goed dat je een probleem hebt………..alleen…………..dat overkomt jou toch niet?!! Dat is iets voor je buurman of zo, je bent toch niet gek!? Dus je blijft nog een tijdje ontkennen en vecht je dagelijks door het verkeer heen en wordt ongelooflijk creatief in het ontwijken van “ongewenste situaties”. Soms was ik zelfs trots op die creativiteit en, dat is een voordeel, je leert bijna alle Nederlandse binnenwegen kennen.

Maar helaas…………dan………………..dan sta je opeens langs de kant van de weg. Je kan niet meer voor-, maar ook niet achteruit. Hoe klein kan je je dan voelen?

In het kort is dit wat mij is overkomen (en ik denk herkenbaar voor velen) maar dan moet je verder.

Na een zoektocht op internet, met vele en diverse aanbiedingen, ben ik bij Vivienne Feitsma van Your Coach uitgekomen.

Waarom niet gewoon een rijschool, die zich ook aanbieden op internet? In mijn geval omdat ik al kan rijden en ik, ondanks mijn ontkenning, diep van binnen ook wel wist dat er iets “anders” aan mijn rij-angst ten grondslag lag.

Gelukkig heb ik de juiste beslissing genomen en ben daardoor bij Vivienne terechtgekomen.

In de zilveren zetels gezeten gaf ik tijdens het intakegesprek direct aan dat ik graag hulp wilde maar ook wist dat ik, de zeker nog volgende confrontaties met mijzelf, moeilijk zou vinden en er vast en zeker onderuit zou proberen te komen.

Op perfecte wijze heeft Vivienne deze informatie in de verdere therapie op de juiste momenten weten toe te passen. Ik heb het Vivienne wat dat betreft, dus eigenlijk mijzelf, zeker niet altijd gemakkelijk gemaakt. Voor mij was het vreselijk veilig om alles vanuit mijn ratio te benaderen. Vivienne wist mij hier, zonder ooit een waardeoordeel uit te spreken, heel goed mee te confronteren en mij hierdoor naar mijn emoties te brengen, daar waar de uiteindelijke oorzaak maar ook de oplossing voor mijn rij-angst lag.

Door haar “down to earth” aanpak, gecombineerd met haar eigen ervaringen en die van haar andere, anoniem gehouden, cliënten heb ik langzaam maar zeker mijn rijangst overwonnen. Nog steeds voel ik soms dat rode duiveltje op mijn schouder maar dankzij de door Vivienne aangeleerde technieken ben ik nu in staat om die weer snel te laten verdwijnen.

Wil je voor een snelle oplossing van je problemen gaan, ga dan niet in therapie want dat is zinloos. Door vallen en opstaan heb ik geleerd dat ratio een groot goed is maar dat emoties zich niet laten dwingen. Eerst zal je je probleem echt moeten leren accepteren, wat in ieder geval voor mij heel erg moeilijk was, en pas dan kan je ermee aan de slag.

Vivienne, nogmaals bedankt voor je onvoorwaardelijke steun en vertrouwen, je menselijke en praktische aanpak en………dat je hebt gedurfd om bij mij in de auto te stappen! 

 Jan H 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2

rijangst button 5

Success stories

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Scheur met gemak over de snelweg

Goedemorgen Vivienne, Het gaat heel goed. Wat ben ik blij met het autorijden! Ik scheur nu met gemak over de snelweg en daar wil ik je heel erg voor bedanken. Ik...

03 mei 2016 Success Stories

Lees meer...

Ik heb het duiveltje al lang niet meer g

Hoi Vivienne,   Het gaat al weken goed! ‘s Morgens ben ik al niet eens meer bezig met mijn angst voor tunnels, dan rijd ik al voorbij de afslag naar de A1...

11 mrt 2016 Success Stories

Lees meer...

Een wonder, ik heb mijn rijbewijs

Hoi Vivienne, “Wat een wonder zou ik het vinden om eens mijn rijbewijs te halen” heb ik altijd gedacht. Ooit weleens een paar lessen gehad maar vrij snel weer gestopt....

18 jan 2016 Success Stories

Lees meer...

Ik ben ook niet bang voor een terugslag

Ha Vivienne,   Het klinkt raar, maar ik denk nog vaak aan je adviezen en coaching. Het gaat fantastisch met mij, een nieuwe helderheid in mijn hoofd, ook op de snelweg. Tuurlijk...

05 nov 2015 Success Stories

Lees meer...

EEN PRIMA INVESTERING, IK BEN TROTS OP M

Hallo Vivienne   Vorige week een 'rondje' Amsterdam gedaan. Piet Heintunnel heen en weer en door de Coentunnel terug en zondag de Velsertunnel. Ging allemaal hartstikke goed. Zelfs Zondag toen ik stevige hoofdpijn had....

21 okt 2015 Success Stories

Lees meer...

IK WAS BEHOORLIJK SCEPTISCH

Het gevoel ‘ik kan het niet’ is na het behalen van mijn rijbewijs nooit echt weggegaan. Ik heb alle mogelijke (homeopathische) kalmeringsmiddelen uitgeprobeerd voordat ik de auto instapte. Ik stapte...

21 okt 2015 Success Stories

Lees meer...

Eindelijk rij ik weer overal naar toe

Hoi Vivienne,  Nadat ik bij je ben geweest vanwege mijn rijangst, kan ik nu wel zeggen dat ik nu echt weer alles durf met de auto. Laatst met mijn zoontje zelfs naar...

01 dec 2014 Success Stories

Lees meer...

En dan ineens sta je stil langs de kant

En dan………………..sta je opeens langs de kant van de weg!! Je bent gek op autorijden, op auto’s en alles wat daarmee samenhangt. Als de dag van gisteren herinner je je nog...

19 juni 2014 Success Stories

Lees meer...

Ik heb mijn vrijheid en zelfstandigheid

Schroom je nog om iets aan je rijangst te doen? Twijfel niet, bel Vivienne. Ik had echt een cent gegeven voor de mogelijkheid zo snel weer een paar kilometer binnen de...

02 mei 2014 Success Stories

Lees meer...

Geweldige aanpak voor mijn rijangst

Ruim 1,5 jaar had ik last van mijn rijangst. In het bijzonder met het rijden op de rijksweg, tijdens vrachtwagens en bussen inhalen en door tunnels rijden. Tijdens het rijden zat...

02 mei 2014 Success Stories

Lees meer...

AUTO GEKOCHT WANT IK RIJ WEER

Lieve mensen, Een jaar geleden heb ik de telefoon gepakt en gebeld met Your Coach voor mijn rijangst. Ik durfde al een paar jaar niet meer auto te rijden. Er was...

29 apr 2012 Success Stories

Lees meer...

IK RIJ WEER !!

Beste Vivienne, Jouw aanwijzingen op het vlak van mijn manier van denken, ademhalingsoefeningen, hart-coherentie, etc hebben mij veel gebracht. Dagelijks herinner ik mijzelf aan jouw techieken en merk ik dat deze...

01 apr 2011 Success Stories

Lees meer...

Lees verder:

Succes stories